• De EM-technologie staat onder leiding van EMRO (EM Research Organisation), een wereldwijd netwerk voor wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitscontrole.
  • Met EM-technologie gebruik je minder - of geen - detergenten, kunstmeststoffen en andere chemicaliën. Het resultaat is een hogere natuurlijk weerstand van bodem, plan, mens en dier. Bovendien wordt er meer verantwoord omgegaan met de natuur en haar grondstoffen
  • De EM-technologie wordt al meer dan 30 jaar met succes toegepast in meer dan 150 landen en dat in de brede waaier van sectoren, zoals de land- en tuinbouw, de sierteelt, het huishouden, de industrie, in het milieu...
  • EM is een levende stof en werkt niet op dezelfde manier als een antibioticum of een chemisch middel. EM doodt niet, maar verdrijft ziektekiemen. EM vergroot de populatie van gunstige micro-organismen. Het voordeel daarvan is dat er zich geen afwijkende stammen met een grotere resistentie ontwikkelen.
  • Effectieve Micro-organismen werken geleidelijk. Afhankelijk van de toepassing mag je een effect verwachten tussen enkele minuten (geurhinder) tot soms enkele jaren (bodemvruchtbaarheid)
  • Fermentatie is een eeuwenoude bewaringstechniek die ervoor zorgt dat de goede micro-organismen zich vermeerderen. Het eindresultaat is een hoogwaardig product, rijk aan verschillende stofwisselingsproducten zoals alcoholen, organische zuren, antioxidanten, natuurlijke vitamines, enzymen, enz.
  • Het omgekeerde van fermentatie gebeurt wanneer de schadelijke micro-organismen zich kunnen ontwikkelen, dan treedt er rottig en stank op. De stofwisselingsproducten die dan worden geproduceerd zijn: ammoniak, mercaptanen, sulfiden, enz.

Deel dit bericht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *